Häkkilän Erä-Veikot

Hirviseurue

Seuran perustamisen aikoihin oli hirvi vielä harvinainen eläin Häkkilässä. 1960-luvun lopulla kannan nopean kasvun myötä niitä alkoi kuitenkin esiintyä jahtimaillamme ja niinpä seuramme anoi ja sai ensimmäisen hirvenkaatoluvan vuonna 1968. Hankkeen puuhamiehenä toimi lossarimme Eino Nikulainen. Kaatoa ei vielä silloin saatu, mutta vuonna 1970 se onnistui. Ensimmäisen hirvemme kaatoi Tauno Marttinen Huosiuskankaalta ja voidaan perustellusti sanoa, että varmasti kaikki kylän kynnelle kykenevät kävivät Hiekkoilla sitä ihmettä katsomassa.

Häkkilän ensimmäinen luvallinen hirvi Hiekkoin pihassa.

Häkkilän ensimmäinen luvallinen hirvi Hiekkoin pihassa.

Hirvikanta kasvoi nopeasti ja parhaina vuosina 1980-luvun alkupuolella oli seurallamme 16 kaatolupaa. Hirvipeijaiset on järjestetty aiemmin Kääkön tyhjillään olevassa talossa. Alkuvuosina keitot syötiin ja valssit tanssittiin tunnelmallisesti petromaksien valossa. Nykyään hirvipeijaiset järjestetään seuran erämajalla.

Hirven metsästyksen kannalta alueemme toimii lähinnä hirvien vasomisalueena. Metsästyksen olemme aloittaneet aina ensimmäisenä virallisena metsästyspäivänä. Seurallamme oleva kylmiö mahdollistaa tämän.

Viime vuodet hirviseurueen päällikkönä on toiminut Pentti Häkkinen. Koiralla metsästyksen lisäksi seurue harrastaa myös perinteistä ajometsästystä, joten seurueeseen voi liittyä myös pelkäksi ajomieheksi. Kaadon saatuamme seurallamme on hygieeniset ja nykyaikaiset lihan jatkokäsittelytilat;  kylmiöstä – lihamyllyyn.