Häkkilän Erä-Veikot

Erämaja

Oman erämajan rakentamisesta oli keskusteltu ajoittain jo 70-luvulta lähtien. Päätös majan rakentamisesta syntyi lopulta vuosikokouksessa Kivilahden tuvassa tammikuussa -95. Jaakko Taavitsainen totesi, ”ellemme me sitä nyt tee, jää se seuraavalta sukupolvelta tekemättä”.

Erämajan rakennustoimikuntaan valittiin Veli Manninen, Tauno Marttinen, Hannu Nikulainen, Keijo Mankkinen ja Pertti Häkkinen. Majan rakennuspaikaksi vuokrattiin Pentti Nurmelta noin 0,3 ha:n tontti Saksanrannan tienvarresta.

Rakennushanke käynnistyi mittavalla talkoopuunkeräyksellä. Järeämmät tukit ja kuitupuut myytiin ja pienemmistä tukeista sahattiin Tauno Marttisen kalustolla talkoovoimin tarvittavat puutavarat majaa varten.

Koko hankkeen onnistuminen mahdollisti kaikkien alueen metsänomistajien erittäin myönteinen suhtautuminen talkoopuukeräykseen. Myös koneurakoitsijat antoivat merkittävän työpanoksen mm. Paavo Nikulainen ajoi Riitta ja Tauno Kimarin lahjoittamat sorat rakennuspaikalle. Muutamat alueen metsää omistamattomat asukkaat antoivat suoria rahalahjoituksia. Kaiken kaikkiaan erämajan rakentaminen oli metsästäjien ja kyläläisten talkootyön ja yhteishengen voimannäyte.

Ensimmäinen laajennus oli, kun majalle rakennettiin, kylmiö riistan riiputusta varten. Tämän jälkeen maja on nykyiseen muotoonsa valmistunut vuonna 2010, jolloin tehtiin mm. nykyaikainen keittiö ja sauna. Maja on nykyään vuokrakäytössä.

Lisätietoa erämajan vuokrauksesta ja ajo-ohjeet erämajalle löydät kohdasta Erämajan vuokraus.

Kuvia majasta